"Hoe kunnen wij op eenvoudige wijze geconsolideerde cijfers presenteren van verschillende divisies?"

 

Advieskantoor Lukassen & Boer (L&B) uit Papendrecht is ons vaste advieskantoor voor verzekeringen en Arbo. Onze sparringpartner is Bertjan Scheepbouwer (directeur L&B) en daarnaast stemmen we veel zaken af met Alexander van Eijk (financiële man).

L&B wilde graag op eenvoudige wijze geconsolideerde cijfers kunnen presenteren van hun vijf divisies. Dit is mogelijk met Sequel BI dashboards. Daarnaast is het ook mogelijk om per divisie de cijfers te bekijken. L&B koos ook voor Sequel BI, omdat het mogelijk is om meerdere softwarepakketten uit te lezen en deze data te combineren.

Over L&B

L&B is een advieskantoor waar het bruist en waar ze zich verantwoordelijk voelen voor de afspraken die ze maken met hun relaties. Het streven naar het beste advies, waarbij de klanten zich optimaal ‘klant’ voelen, dat zit in hun DNA.

Wat wij doen voor L&B

L&B werkt met een verzekeringspakket (ANVA) en een financieel pakket (Exact Online). In beide pakketten staan bijvoorbeeld debiteuren. Deze debiteuren kunnen wij uitlezen en gecombineerd en gesaldeerd weergeven.

Met de data uit ANVA kunnen we nog veel meer overzichten creëren en sturen op allerlei KPI’s (kritieke prestatie indicatoren). Bijvoorbeeld welke verzekeringen hebben de klanten op dit moment en zijn er verzekeringsproducten die L&B nog bij de klant kan aanbieden. Dit kan dan worden weergegeven op een sales dashboard voor de buitendienst.

Hoe doen we dat?

Als eerste hebben we het financiële proces opgepakt door met onze standaard dashboards van Exact Online twaalf dashboards geconsolideerd te presenteren. De tweede stap was de connectie met ANVA maken en deze data combineren met Exact Online. Dit gaat over alle divisies.

Met Sequel BI kun je vrijwel alle softwarepakketten uitlezen. Hierdoor kan L&B alle dashboards beheren en monitoren. En is het mogelijk om op een vast tijdstip dashboards naar bepaalde personen te mailen. Dit sprak L&B erg aan.

Andere ondernemersvragen

Lees ook andere ondernemersvragen over Sequel BI.