"Hoe kunnen wij meer inzicht krijgen in bepaalde processen binnen ons bedrijf?"

 

Corné Rottier, general manager van KS Service Center, wilde graag meer inzicht krijgen in de interne processen. Bijvoorbeeld het zogenaamde slitproces: rollen staal in stroken snijden. Sequel BI werd gevraagd om hier een oplossing voor te maken. Met ons platform Qlik kunnen we vrijwel alle data uitlezen, ook van machines. Daardoor is het mogelijk om KS Service Center interactief inzicht te geven in zijn organisatie.

Over KS Service Center

KS Service Center is een van de top bedrijven in de Nederlandse maakindustrie. De beste prijs, kwaliteit en levertijd is het vertrekpunt bij KS Service Center. Als ketenpartner ontzorgen ze klanten volledig. De services die zij aanbieden, zijn geheel gericht op de continuïteit en efficiëntie van processen.

Zij verdiepen zich volledig in de toepassingen van het staal en de werkprocessen van de klanten. Op deze manier werken ze bij KS Service Center aan de belofte: ‘Services you really want.’

KS Service Center is een organisatie, die met een relatief kleine club mensen, enorm veel voor elkaar krijgt. Door een duidelijke visie op de processen en een juiste scheiding van de verantwoordelijkheden pakt ieder zijn rol binnen KS Service Center. Dit is heel mooi om te zien.

Wat wij doen

Samen met Corné sparren we over hoe KS Service Center IT-technisch en procesmatig ingericht kan worden. Corné heeft een duidelijke visie waar hij naar toe wil. De interne processen verder ontwikkelen. In Sequel BI wordt de data van machines en systemen uitgelezen en in een overzichtelijk dashboard uitgewerkt.

Hoe doen we dat?

Onze aanpak is om per keer een deelproces ‘beet te pakken’ en samen met de verantwoordelijke gaan sparren. Welk inzicht is gewenst? Welke data is beschikbaar? En op welke KPI’s wil de organisatie sturen?

KS Service Center kan het inzicht van de data betere service verlenen en hun belofte nog beter waarmaken; beste prijs, kwaliteit en levertijd.

Andere ondernemersvragen

Lees ook andere ondernemersvragen over Sequel BI.